HUISMUS.INFO

» benodigde bedrijfgegevens


Als eitje, met nest en al, van het dak gehaald bij isolatie-werk


De aannemer; foto van gegevens op bedrijfswagen

Noteer de gegevens van de aannemer.
Dat is meestal heel simpel; er staat vrijwel altijd een busje in de straat waarop de naam van het bedrijf staat. Ook de vestigingsplaats en het telefoonnummer is nodig.
Heb je nog geen beeldmateriaal van de situatie, neem dan geen contact met de aannemer op. De kans is bijna 100% dat deze aannemer, na door jou gealarmeerd te zijn geweest, gaat zorgen dat je niets meer op beeld en geluid kunt vast leggen. (Hier spreekt 7 jaar ervaring met dit soort situaties.)
Om dit zo snel en onopvallend mogelijk te doen kun je er een foto van maken en dan thuis bekijken wat er precies staat. Deze foto is overigens ook nodig om te bewijzen van wat er gaande is (geweest).

Waarom zouden aannemers op deze manier met stadsnatuur om gaan?

- Aannemers zitten in een onmogelijke spagaat.
De opdrachtgever is aansprakelijk voor overtreding van de wet die eitjes en nestjongen van huismussen moet beschermen. Niet de aannemer. De opdrachtgever doet meestal geen moeite om te weten te komen of er huismussen leven in het plangebied. (Waarom niet?).

Als de aannemer ziet dat er huismussen leven waar hij of zij wil gaan werken, en deze besluit het werk stil te leggen om de huismussen de ruimte te geven, dan betaalt de aannemer daarvan de rekening, voor niet geleverd werk en niet gewerkte uren. Andere kant van de spagaat is deze: Als niet de aannemer deze rekening betaalt, maar de opdrachtgever, dan wil geen wooncorporatie deze aannemer nog een opdracht geven, want die werkt niet snel genoeg door en kost daardoor te veel geld. De reden ervan (houdt rekening met huismussen) wordt niet mee gewogen.


Er wordt aan deze pagina gewerkt. Excuus voor het ongemak.
WebServer sponsored by VERTIXO.com
Design by Mobifreaks.com